q Zelf vlees bereiden wordt steeds hipper - BBQ Class
 

Zelf vlees bereiden wordt steeds hipper

Zelf vlees bereiden wordt steeds hipper

De consumptie van vlees in de loop der jaren is veranderd. “Er is meer behoefte aan duurzame producten, je ziet ook een “verluxing” van de vleesconsumptie. Ook wordt er meer “groot vlees” verkocht, vlees in grote hoeveelheden voor op bijvoorbeeld de barbecue.”

Zelf producten en vlees bereiden die worden steeds hipper en bbqclass biedt dan ook workshops en bbqclasses aan om dit samen met een groep geïnteresseerden  te bereiden op keramische maar ook indien gewenst op een weber bbq dit te bereiden. Je moet als bbq workshop aanbieder op alle markten thuis zijn en je verdiepen en de nieuwste trend op het bbq gebied. Zo werken wij ook met andere producten dan alleen maar rundvlees, wij houden van verandering en hebben daarom de handen ineengeslagen met Vitelco (kalfsvlees verwerkers) hier komen de stukken vandaan die we tijdens een workshop zelf moeten bereiden. Dit betekent ook schoonsnijden van vlees de eventuele marinade zelf voorbereiden of een droge rub toepassen van Apollo food. De vergeten vleesdelen komen dan ook zeker aan de orde zoals caveman style grillen van Longhaas, bavette dubbel grillen, het ezeltje maar ook de ribeye, procureur, hele vissen en groentes.

Zelf worst maken is ook erg hip aan het worden deze specialiteit ben ik me op dit moment eigen aan het maken zodat ik dit ook in een workshop kan aanbieden. De eigen hamburger maken is ook een hit bij vooral mannen die zin hebben in een goede smakelijke hap.

De toekomst gaat verder dus wij blijven door ontwikkelen

Op de bbqclass / workshops liggen alleen maar grote stukken vlees, ik heb ze zelf al reeds uitgepakt en liggen in de koeling in vleeskratten te rusten en te ademen, zodat ze direct verwerkt kunnen worden in een mooi receptuur. Dit is ook de voornaamste reden om mijn hobby te gaan professionaliseren met een website www.bbqclass.nl waar men de workshops kan inzien en ook direct kan boeken, dat gebeurd op mijn locatie maar ook op uw locatie behoort tot de mogelijkheden.

Thuis uiteten (je eigen restaurant)

Steeds meer mensen lijken vlees te bannen uit in hun eetpatroon, maar vooralsnog merk ik daar niet veel van. “Ik zie de toename van het aantal vegetariërs niet als een bedreiging, maar als een kans. Want op een bbq “lees big green egg of primogrill (beide keramische Amerikaanse Barbecues of BBQ’es)” zijn ze beide heel goed mogelijk en worden voor beide ook workshops aangeboden bij bbqclass. Het is alleen maar fijn dat mensen bewust eten. De weg naar de specialistische slager wordt mijn inziens steeds vaker gevonden. Dat merk ik ook aan het leden aantal van de WBQA Nederland dat stijgt gestaag en al die leden willen graag meer weten over bbq’en. De niche invullen met workshops dat is waar de mensen om vragen, zo hebben we er 6 ontwikkeld, oa, masterclass vlees, masterclass vis en schaaldieren maar nu de laatste in ontwikkeling een Aziatische BBQclass / workshop die wordt voor het eerst gegeven in juli.

We zien dat het assortiment van de slagers en groothandelaren steeds groter worden. BBQclass is een voorstander om stukken te testen zodat ze ook in workshops kunnen worden gebruikt. Als deze zijn getest en zijn uitgeschreven dan worden bij de workshops toegevoegd.

Toekomst

Waar komt het vlees vandaan, het verhaal erachter is belangrijk voor de gebruikers zo ga ik ook naar de slachterij om met mijn eigen ogen te zien hoe men met de beesten omgaat en dit kan verder vertellen tijdens mijn workshop. Wat krijgen de varkens te eten en hoe worden ze gefokt, dit soort informatie is beschikbaar tijdens de workshops en bbqclass’es. De bereiding wordt besproken en uitgelegd van de hand van een uitgebreide omschrijving om de recepten van bbqclass. Je bent de specialist op bbq gebied en weet te vertellen waar het een en ander vandaag komt, of het nu een kip, rund of groentes zijn, de klant wil dit allemaal weten. Dat zal zekere meer en meer gaan worden en vormt derhalve een belangrijk onderdeel van de bbqclass of workshop. De mensen moeten hier vertrouwen in hebben.

Eet gedrag van “de mens van nu”

Vlees hoort thuis in een gevarieerd voedingspatroon. “Het is lekker, bevat goede bouwstoffen. Zoals ook voor andere voeding geldt: eet het met mate en geniet van lekker vlees waar een verhaal achter zit.”

Dat verhaal krijg je bij bbqclass er vanzelf bij daar hoef je niet om te vragen.

Lekker en goed vlees hebben geen kruiden en marinades nodig, terug naar de oertijd. Het goede vlees wat rondloopt in de wei heeft een goede smaak van zichzelf, ik gebruik bij 80% van het vlees alleen maar wat zout en achteraf wat peper. (peper en vuur kunnen nl voor een bittere smaak zorgen als je het van te voren op het vlees doet) . Laat vlees buiten de koelkast op temperatuur komen (niet met gevogelte). Snij het vlees op een goed schoongemaakte snijplank (op hoge temperatuur schoongemaakt) was je handen of werk met handschoenen.

Wij wensen jullie allemaal een hele mooie bbq (barbecue) zomer toe en heb je interesse in een bbq workshop of bbqclass kijk dan op de website www.bbqclass.nl of info@bbqclass.nl

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.