Omdat ik (Egbert ) je graag kennis wil laten maken met de bereiding van voedsel op de keramische BBQ’s, is mijn hobby uitgegroeid naar het professioneel geven van workshops op uw locatie of op mijn barbecue locatie. Om regelmatig met nieuwe recepten te kunnen komen, verander ik recepten jaarlijks. het najaar en begin van het nieuwe jaar gebruik ik om inspiratie op te doen en recepten en gerechten aan te passen. Als het een succes is, dan gebruik ik deze recepten tijdens private dining, barbecue workshops of bbq classes. Daarna worden ze opgenomen in de workshop mogelijkheid. Niet alleen de gerechten worden door mij getest, ook nieuwe materialen ondergaan een grondige test, zodat ik de cursisten kan leren om hiermee te werken. Dit jaar 2024 zijn de Keramische barbecues: 2 Primogrills & 1 Big Green Egg grondig onderhouden zodat ze in het voorjaar er weer piekfijn uit zien voor komend seizoen.
Wie ben ik: Mijn naam is Egbert en ben met barbecueën begonnen een jaar of 20 geleden en heb mezelf gespecialiseerd in geven van barbecue workshops (BBQ-classes) Clinics & Live catering bij feesten en of partijen. Ik gebruik de keramische Barbecues (Primogrill en/of Big green egg, BGE).
Mijn favoriete vleessoorten zijn Rund (USA Black Angus Prime, van Nice to Meat, deze runderen krijgen geen hormonen, antibiotica of dierlijk geprepareerd voedsel), varken, gevogelte en wild, de kruiden die we gebruiken komen van de groothandel en variëren met enige regelmaat. Onze voorkeur gaat uit naar duurzame producten die op een natuurlijke en biologische wijze hun smaak verkregen hebben, we kijken zeker naar het welzijn van het dier. We werken veelal met houten planken, suikerriet bordjes en houten vorkjes. (de bordjes en vorkjes zijn biobak vriendelijk, alles voor een beter milieu), er wordt ook veel aandacht besteed aan de bijgrechten die nagenoeg bij elk gerecht aanwezig zijn, zoals groentes, wortels, zoete aardappelen, seizoensgroentes als Asperges en Bieten. Wij werken met zout en suikerloze kruidenmengsels en met verse kruiden.
Of het nu vlees, vis of vegetarisch is maakt in mijn workshops niet uit. Er kan met u een gewenst menu besproken worden indien gewenst de klant en zijn wensen staan centraal in mijn workshops of catering activiteiten. Mijn voorkeur gaat uit natuur en biologische producten. De schaaldieren, vis en groentes worden betrokken bij de exclusievere groothandels. De proteïne komt van de importeur of restaurant groothandels. bij elke klus wordt het product rum van te voren geselecteerd en gaze dan ook derhalve zelf selecteren en inkopen. Kwaliteit staat bij mijn zeer hoog in het vaandel en dat merkt de klant tijdens de workshop of caterting. Het is echt anders dan dat je normaal gewent bent
Van normale aardappel t/m exotisch fruit en van een schol tot mooie AAA+ tonijn.
Onder barbecueën versta ik alles wat op de BBQ bereidt kan worden. Of het nu slow-cooking, grillen, koud of warm roken, sousvide op de BBQ, ceviche of reversed searing is, het kan zo gek niet zijn of er zijn talloze recepten voor deze manieren van bereiden.
de whisky’s welke geschonken worden komen uit verschillende landen en variëren mee met het menu. We willen met whisky een synergie creëren met als doel 1+1=3.
Prijs whisky tasting vanaf € 27,50 pp
Voorbeeld:
Zalm & Dalwhinnie 15
Bierkip & Speyburn 10
Varkensprocureur & Oban 14
Rundsvlees & Ardbeg AN OA
Dessert & Glenmorangie Lasanta 12
Tasting vanaf 8 personen en maximaal 16 personen