Barbecue Class of Workshops (boekbaar vanaf 8 personen of in overleg)

DSC_0058

WIE ZIJN WIJ?

Omdat ik (Egbert ) je graag kennis wil laten maken met de bereiding van voedsel op de keramische BBQ’s, is mijn hobby uitgegroeid naar het professioneel geven van workshops op uw locatie of op mijn barbecue locatie. Om regelmatig met nieuwe recepten te kunnen komen, verander ik recepten en laat mijn thuisfront fungeren als testpanel. Als het een succes is, dan gebruik ik deze recepten tijdens private dining, barbecue workshops of bbq classes. Daarna worden ze opgenomen in de workshop mogelijkheid. Niet alleen de gerechten worden door mij getest, ook nieuwe materialen ondergaan een grondige test, zodat ik de cursisten kan leren om hiermee te werken. Dit jaar 2022 zijn de beide primo’s  nog zo goed als nieuw vanwege de corona in 2021, de big green egg in 2020 vervangen voor nieuw

Wie ben ik: Mijn naam is Egbert en ben met barbecueën begonnen een jaar of 15 geleden en heb mezelf gespecialiseerd in geven van barbecue workshops of BBQ classes zoals ze ook worden genoemd. Ik gebruik de keramische Barbecues (Primogrill en/of Big green egg, BGE).

Mijn favoriete vleessoorten zijn Kalf (Vitelco), Rund (USA Black Angus Prime, van Nice to Meat), Varken en wild, de kruiden die we gebruiken komen van Apollo.  Onze voorkeur gaat uit naar duurzame producten die op een natuurlijke wijze hun smaak verkregen hebben, we kijken zeker naar het welzijn van het dier. We werken veelal met houten planken, suikerriet bordjes en houten vorkjes. (de bordjes en vorkjes zijn biobak vriendelijk)

VLEES, VIS OF VEGETARISCH

Of het nu vlees, vis of vegetarisch is maakt in mijn workshops niet uit. Er wordt met u een gewenst menu besproken en kan ook anders zijn dat de workshops die hier staan uitgeschreven. Ik heb geen voorkeur in de goederen welke wij gaan gebruiken maar voor vlees wordt wel vaak Kalfsvlees gebuikt dit omdat het niet vaak gegeten wordt maar een hele mooie malse textuur heeft en omdat Vitelco een van mijn sponsoren is. De schaaldieren, vis en groentes worden betrokken bij de exclusievere groothandels, hier heb je namelijk veel keus.

Van normale aardappel t/m exotisch fruit en van een scholletje tot mooie bluevin tonijn. Ik heb een vegetarisch class uitgeschreven, maar vaak worden deze gerechten meegenomen in de normale workshops.

Onder barbecueën versta ik alles wat op de BBQ bereidt kan worden. Of het nu slow-cooking, grillen, koud of warm roken, sousvide op de BBQ, ceviche of reversed searing is, het kan zo gek niet zijn of er zijn talloze recepten voor deze manieren van bereiden.

Bbqclass/workshop vegetarisch/veganistisch € 80 p/p (vanaf 8 pers. boekbaar)

  • In overleg
  • Seizoens dessert van de bbq

Bbqclass/workshop vlees € 95 p/p (USA Choice meat en andere soorten vlees op verschillende bereidingen, vanaf 8 pers. boekbaar)

  • Diamanthaas of Jodenhaas grillen op de bbq
  • Longhaas caveman style grillen met een chimichurri sausje (eigen stijl)
  • Flame-grillen van USA Black Angus choice picanha met zoete aardappel
  • Culinair grillen van USA Black Angus choice bavette met seizoensgroenten (chimmichurri eigen stijl)
  • Seizoens dessert van de bbq

Bbqclass/workshop vis en schaaldieren €135 p/p (boekbaar vanaf 8 pers.)

  • Fruit de mere met oesters, gamba’s, kokkels, scheermessen van de bbq
  • Zeebaars en gekarameliseerde witlof
  • Tonijn met een wasabi crunch, groene asperges en zeekraal
  • Kreeft van de bbq met een tomaten salsa
  • Dessert van de bbq

Bbqclass/workshop €85 p/p (boekbaar vanaf 8 pers.)

  • Warm roken van zalm op de ceder houten plank (met seizoensgroente)
  • Biercan chicken (kluif maar raak)
  • Rollade van Varkensprocureur (gevuld, gekruid en ingebonden)
  • Grillen van USA Black Angus choice bavette/Picanha met bijpassende seizoensgroenten en eigen chimmichurri recept
  • Seizoens dessert van de bbq

Bbqclass/workshop kalfsvlees € 85,00 p/p (boekbaar vanaf 8 personen)

  • Warm roken van zalm op de ceder houten plank (met seizoensgroente)
  • Vitello (warm) tonato
  • Kalfs picanha met zoete bataat en een eigentijdse chimmichurri
  • Kalfs entrecote met seizoensgroentes en stukjes stokbrood
  • Seizoens dessert van de bbq