Omdat ik (Egbert ) je graag kennis wil laten maken met de bereiding van voedsel op de keramische BBQ’s, is mijn hobby uitgegroeid naar het professioneel geven van workshops op uw locatie of op mijn barbecue locatie. Om regelmatig met nieuwe recepten te kunnen komen, verander ik recepten jaarlijks. het najaar en begin van het nieuwe jaar gebruik ik om inspiratie op te doen en recepten en gerechten aan te passen. Als het een succes is, dan gebruik ik deze recepten tijdens private dining, barbecue workshops of bbq classes. Daarna worden ze opgenomen in de workshop mogelijkheid. Niet alleen de gerechten worden door mij getest, ook nieuwe materialen ondergaan een grondige test, zodat ik de cursisten kan leren om hiermee te werken. Dit jaar 2023 zijn de Keramische barbecues: primo’s & Big Green Egg grondig onderhouden zodat ze in het voorjaar er weer piekfijn uit zien voor komend seizoen.
Wie ben ik: Mijn naam is Egbert en ben met barbecueën begonnen een jaar of 15 geleden en heb mezelf gespecialiseerd in geven van barbecue workshops of BBQ classes zoals ze ook worden genoemd. Ik gebruik de keramische Barbecues (Primogrill en/of Big green egg, BGE).
Mijn favoriete vleessoorten zijn Rund (USA Black Angus Prime, van Nice to Meat, deze runderen krijgen geen hormonen, antibiotica of dierlijk geprepareerd voedsel), varken, gevogelte en wild, de kruiden die we gebruiken komen van de groothandel. Onze voorkeur gaat uit naar duurzame producten die op een natuurlijke en biologische wijze hun smaak verkregen hebben, we kijken zeker naar het welzijn van het dier. We werken veelal met houten planken, suikerriet bordjes en houten vorkjes. (de bordjes en vorkjes zijn biobak vriendelijk)
Of het nu vlees, vis of vegetarisch is maakt in mijn workshops niet uit. Er wordt met u een gewenst menu besproken en kan ook anders zijn dat de workshops die hier staan uitgeschreven. Mijn voorkeur gaat uit natuur en biologische producten. De schaaldieren, vis en groentes worden betrokken bij de exclusievere groothandels.
Van normale aardappel t/m exotisch fruit en van een schol tot mooie bluevin tonijn.
Onder barbecueën versta ik alles wat op de BBQ bereidt kan worden. Of het nu slow-cooking, grillen, koud of warm roken, sousvide op de BBQ, ceviche of reversed searing is, het kan zo gek niet zijn of er zijn talloze recepten voor deze manieren van bereiden.
de whisky’s welke geschonken worden komen uit verschillende landen en variëren mee met het menu.
Prijs whisky tasting vanaf €25,00 pp
Er worden 2 verschillende whisky tastings uitgewerkt en binnenkort gepubliceerd.
Tasting vanaf 8 personen en maximaal 16 personen