Barbecue Class of Workshops (boekbaar vanaf 8 personen of in overleg)

DSC_0058

WIE ZIJN WIJ?

Omdat ik (Egbert ) je graag kennis wil laten maken met de bereiding van voedsel op de keramische BBQ’s, is mijn hobby uitgegroeid naar het professioneel geven van workshops op uw locatie of op mijn barbecue locatie. Om regelmatig met nieuwe recepten te kunnen komen, verander ik recepten jaarlijks. het najaar en begin van het nieuwe jaar gebruik ik om inspiratie op te doen en recepten en gerechten aan te passen. Als het een succes is, dan gebruik ik deze recepten tijdens private dining, barbecue workshops of bbq classes. Daarna worden ze opgenomen in de workshop mogelijkheid. Niet alleen de gerechten worden door mij getest, ook nieuwe materialen ondergaan een grondige test, zodat ik de cursisten kan leren om hiermee te werken. Dit jaar 2023 zijn de Keramische barbecues: primo’s & Big Green Egg grondig onderhouden zodat ze in het voorjaar er weer piekfijn uit zien voor komend seizoen.

Wie ben ik: Mijn naam is Egbert en ben met barbecueën begonnen een jaar of 15 geleden en heb mezelf gespecialiseerd in geven van barbecue workshops of BBQ classes zoals ze ook worden genoemd. Ik gebruik de keramische Barbecues (Primogrill en/of Big green egg, BGE).

Mijn favoriete vleessoorten zijn Rund (USA Black Angus Prime, van Nice to Meat, deze runderen krijgen geen hormonen, antibiotica of dierlijk geprepareerd voedsel), varken, gevogelte en wild, de kruiden die we gebruiken komen van de groothandel.  Onze voorkeur gaat uit naar duurzame producten die op een natuurlijke en biologische wijze hun smaak verkregen hebben, we kijken zeker naar het welzijn van het dier. We werken veelal met houten planken, suikerriet bordjes en houten vorkjes. (de bordjes en vorkjes zijn biobak vriendelijk)

VLEES, VIS OF VEGETARISCH

Of het nu vlees, vis of vegetarisch is maakt in mijn workshops niet uit. Er wordt met u een gewenst menu besproken en kan ook anders zijn dat de workshops die hier staan uitgeschreven. Mijn voorkeur gaat uit natuur en biologische producten. De schaaldieren, vis en groentes worden betrokken bij de exclusievere groothandels.

Van normale aardappel t/m exotisch fruit en van een schol tot mooie bluevin tonijn.

Onder barbecueën versta ik alles wat op de BBQ bereidt kan worden. Of het nu slow-cooking, grillen, koud of warm roken, sousvide op de BBQ, ceviche of reversed searing is, het kan zo gek niet zijn of er zijn talloze recepten voor deze manieren van bereiden.

Bbqclass/workshop vegetarisch/veganistisch € op aanvraag p/p (vanaf 8 pers. boekbaar)

  • In overleg
  • Seizoens dessert van de bbq

Bbqclass/workshop vlees € 99 p/p (verschillende soorten vlees, Nederlands, Europees  en Amerikaans op verschillende bereidingen, vanaf 8 pers. boekbaar)

  • Diamanthaas of Jodenhaas grillen op de bbq (Europees)
  • Kalfs liestuk grillen met een knoflook olie en stokbrood (Nederlands)
  • Runderentrecote zuid amerika met zoete aardappel met chummichurri
  • Culinair grillen van USA Black Angus choice bavette of picanha met seizoensgroenten (chimmichurri eigen stijl)
  • Seizoens dessert van de bbq

Bbqclass/workshop vis en schaaldieren prijs op aanvraag (boekbaar vanaf 8 pers.)

  • Fruit de mere met oesters, gamba’s, kokkels, scheermessen van de bbq
  • Zeebaars en gekarameliseerde witlof
  • Tonijn met een wasabi crunch, groene asperges en zeekraal
  • Kreeft van de bbq met een tomaten salsa
  • Dessert van de bbq

Bbqclass/workshop € 87,50 p/p (boekbaar vanaf 8 pers.)

  • Warm roken van zalm op de ceder houten plank (met seizoensgroente)
  • Biercan chicken (kluif maar raak) of kalfsmuis met knoflookolie en stokbrood
  • Rollade van Varkensprocureur (gevuld, gekruid en ingebonden)
  • Grillen van USA Black Angus choice Bavette of Picanha met bijpassende seizoensgroenten en eigen chimmichurri recept
  • Seizoens dessert van de bbq

Bbqclass/workshop kalfsvlees € 90,00 p/p (boekbaar vanaf 8 personen)

  • Vitello (warm) tonato
  • Kalfs liesstuk met knoflook olie en stokbrood
  • Kalfs picanha met zoete bataat en een eigentijdse chimmichurri
  • Kalfs entrecote met seizoensgroentes en stukjes stokbrood
  • Seizoens dessert van de bbq

Whiskyproeverij bij 1 van de menu’s, bij elke gang een andere whisky met uitleg van de whisky.

de whisky’s welke geschonken worden komen uit verschillende landen en variëren mee met het menu.

Prijs whisky tasting vanaf €25,00 pp

Er worden 2 verschillende whisky tastings uitgewerkt en binnenkort gepubliceerd.

Tasting vanaf 8 personen en maximaal 16 personen