Barbecue Class of Workshops (boekbaar vanaf 8 personen of in overleg)

DSC_0058

WIE ZIJN WIJ?

Omdat wij je graag kennis wil laten maken met de bereiding van voedsel op de keramische Barbecues, is mijn hobby uitgegroeid naar het professioneel geven van workshops op uw locatie of op een barbecue locatie in Son en Breugel. Om regelmatig met nieuwe recepten te kunnen komen, verander ik recepten jaarlijks. Het najaar en begin van het nieuwe jaar gebruik ik om inspiratie op te doen en recepten en gerechten aan te passen. Als het een succes is, dan gebruik ik deze recepten tijdens private dining, barbecue workshops of bbq-classes. Daarna worden ze opgenomen in de workshop mogelijkheid. Niet alleen de gerechten worden door mij getest, ook nieuwe materialen ondergaan een grondige test, zodat ik de cursisten kan leren om hiermee te werken. Dit jaar 2024 zijn de Keramische barbecues: 2 Primogrills & 1 Big Green Egg grondig onderhouden zodat ze in het voorjaar er weer piekfijn uit zien voor komend seizoen.

Wie ben ik: Mijn naam is Egbert en ben met keramisch barbecueën begonnen een jaar of 20 geleden en heb mezelf gespecialiseerd in geven van barbecue workshops (BBQ-classes) Clinics & Live catering bij feesten en of partijen. Ik gebruik de keramische Barbecues (Primogrill en/of Big green egg, BGE).

Mijn favoriete vleessoorten zijn er eigenlijk niet maar ben op meerder markten thuis, ik gebruik  biologisch rundsvlees, kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees gevogelte en wild. De voorkeur gaat uit naar duurzame producten die op een natuurlijke en biologische wijze hun smaak verkregen hebben, we kijken zeker naar het welzijn van het dier. We werken veelal met houten planken, suikerriet bordjes,  lepels en houten vorkjes. (deze producten zijn milieu vriendelijk en morgen derhalve in de groencontainer, na 30 dagen is het compost, alles voor een beter milieu), er wordt ook veel aandacht besteed aan de bij-grechten die nagenoeg bij elk gerecht aanwezig zijn, zoals groentes, wortels, zoete aardappelen, seizoen groentes als witte asperges en bieten. De kruidenmengsels of Rubs (zo worden ze ook  wel genoemd) die we gebruiken komen van de groothandel en variëren met enige regelmaat, ze zijn wel allemaal zout en suiker loosen met verse kruiden (rozemarijn, tijm, salie, dille, peterselie etc…) daarnaast werken we ook daar waar nodig met natte kruiden mengsels van Bresc.

VLEES, VIS OF VEGETARISCH

Of het nu vlees, vis of vegetarisch is maakt in mijn workshops niet uit. Er kan met u een gewenst menu besproken worden indien gewenst. “De klant en zijn wensen staan centraal in mijn workshops of  catering activiteiten.” Mijn voorkeur gaat uit natuur en biologische producten. De schaaldieren, vis en groentes worden betrokken bij de exclusievere groothandels. De proteïne komt van de importeur of restaurant groothandels. bij elke klus wordt het product ruim van te voren geselecteerd en ga ze dan ook derhalve zelf selecteren en inkopen. Kwaliteit staat bij mijn zeer hoog in het vaandel en dat merkt de klant tijdens de workshop of catering. Uw event is echt anders dan dat u normaal verwacht van een barbecue bedrijf.

Van normale aardappel t/m exotisch fruit en van een makreel schol tot mooie AAA+ tonijn, van garnalen tot kreeft niets is te gek.

Onder barbecueën versta ik alles wat op de BBQ bereid kan worden. Of het nu slow-cooking, grillen, koud of warm roken, sousvide op de BBQ, crevice, reversed searing of caveman style grillen is, het kan zo gek niet zijn of er zijn talloze recepten voor deze manieren van bereiden.

Bbqclass/workshop vegetarisch/veganistisch € op aanvraag p/p (vanaf 8 pers. boekbaar)

 • In overleg
 • Seizoens dessert van de bbq

Bbqclass/workshop vlees € 105 p/p (verschillende soorten vlees, Nederlands, Europees  en Amerikaans op verschillende bereidingen, vanaf 8 pers. boekbaar)

 • Kalfspicanha met groene of witte asperges
 • Runder liesstuk grillen met een knoflook olie en stokbrood (Nederlands)
 • Longhaas caveman style met zoete aardappel
 • Culinair grillen van een mooi stuk Black Angus Amerikaans rundsvlees, bavette of picanha met seizoensgroenten en chimmichurri eigen stijl en stokbrood
 • Gegrilde ananas met een limoncello cheesecake creme, geserveerd met  caramelsaus en slagroom.

Bbqclass/workshop vis en schaaldieren prijs op aanvraag (boekbaar vanaf 8 pers.)

 • Fruit de mere met oesters, gamba’s, kokkels, scheermessen van de bbq
 • Zeebaars en gekarameliseerde witlof
 • Tonijn AAA+ met een wasabi crunch en zeekraal
 • Kreeft van de bbq met een tomaten salsa & groene/witte asperges
 • Seizoens dessert van de bbq

Bbqclass/workshop € 92,50 p/p (boekbaar vanaf 8 pers.)

 • Warm roken van zalm op de ceder houten plank (met groene of witte asperges) of flammkuchen bereiden op de bbq
 • Biercan mini kippetjes op bierhouders en verschillende kruiden mixen
 • Rollade van Varkensprocureur (gevuld, gekruid en ingebonden)
 • Grillen van een mooi stuk rundsvlees, Bavette of Picanha met bijpassende seizoensgroenten en eigen chimmichurri recept
 • Gegrilde ananas met een limoncello cheesecake creme, geserveerd met  caramelsaus en slagroom.

Bbqclass/workshop kalfsvlees € 95,00 p/p (boekbaar vanaf 8 personen)

 • Vitello (warm) tonato
 • Kalfs liesstuk met groene of witte asperges
 • Kalfs picanha met zoete bataat en een eigentijdse chimmichurri
 • Kalfs entrecote met seizoensgroentes en stukjes stokbrood
 • Seizoens dessert van de bbq

Whiskyproeverij bij 1 van de menu’s, bij elke gang (max 5) een andere whisky met uitleg van de whisky.

de whisky’s welke geschonken worden komen uit  verschillende landen en variëren mee met het menu. We willen met whisky een synergie creëren met als doel 1+1=3.

Prijs whisky tasting vanaf € 27,50 pp

Voorbeeld:

Zalm & Dalwhinnie 15

Bierkip  & Speyburn 10

Varkensprocureur  & Oban 14

Rundsvlees & Ardbeg AN OA

Dessert & Glenmorangie Lasanta 12

Tasting vanaf 8 personen en maximaal 16 personen