Wie zijn wij

Egbert Nillesen

Waar komt je passie vandaan?
Tijdens mijn dagelijkse werk als eigenaar van een machinebouwbedrijf zocht ik een ontspannende hobby, dit is door toedoen van buiten koken naar barbecueën naar keramisch bbq’en overgeslagen. Het voordeel van keramisch barbecueën (bbq’en) voor mij is de rust die er voor nodig is om de gerechten tot een goed resultaat te bereiden. De mogelijkheden die er zijn met keramisch bbq’en zijn voor mij nog steeds niet uit ontwikkeld, er komen regelmatig nieuwe recepten en ideeën naar boven geborreld en die maak ik me dan eigen zodat ik deze in de barbecueclasses/workshops kan gebruiken

Wat inspireert je?
Mijn inspiratie bron zijn mijn ouders, koken en barbecueën hebben ze als hobby. Verdere Inspiratie komt uit,  beurzen bezoeken in binnen en buitenland, workshops elders volgen, trends en vloggers volgen en bekijken, veel kook programma’s in de gaten houden etc…

Waar kunnen we je vinden?
De werkplek en locatie zijn gekozen voor een landelijke omgeving waar we genoeg ruimte hebben om onszelf te ontplooien. De overkapping is ca 9×4,5 mtr en er zijn werkruimtes en natte ruimtes binnen, werkruimte met werktafels deze ruimte is ook ca 9 x 5 mtr. de locatie ligt op olen 9, dat is op de grens van Nuenen en Breugel. Bij de locatie is ook een barbecue winkel, met heel veel verschillende spullen, als hij het niet heeft dan is het er nog niet, deze shop is gespecialiseerd op het barbecue gebied in binnen en buitenland.

Welke (bbq)tools gebruik je?
De tools die ik gebruik zijn Big green egg en Primogrill beide Amerikaanse keramische grills. Het grote voordeel van de grills is het keramiek, de dichtheid van het keramiek is bij beide hetzelfde en ze zijn beide dubbel gebakken, wat ze zeer solide maken, het voordeel is dat men minder brandstof nodig heeft om de bbq warm te houden en dat er weinig vocht uit het product kan ontsnappen wat ten goede komt aan de malsheid van het te bereiden product. Ik gebruik verschillende accessoires zoals: houten planken, pizzastenen, hooi, rvs standaards en soms bakstenen met aluminium folie er om heen om een roadkill kip te simuleren op de bbq.