Wie zijn wij

Egbert Nillesen

Waar komt je passie vandaan?
Tijdens mijn dagelijkse werk als eigenaar van een machinebouwbedrijf zocht ik een ontspannende hobby, dit is door toedoen van buiten koken naar bbq’en naar keramisch bbq’en overgeslagen. Het voordeel van keramisch bbq’en voor mij is de rust die er voor nodig is om de gerechten tot een goed resultaat te bereiden. De mogelijkheden die er zijn met keramisch bbq’en zijn voor mij nog steeds niet uit ontwikkeld, er komen regelmatig nieuwe ideeën naar boven geborreld en die maak ik me dan eigen zodat ik deze in de bbqclasses/workshops kan gebruiken

Wat inspireert je?
Mijn inspiratie bron zijn mijn ouders omdat mijn vader de bbq’er was en mijn moeder meer van de marinades en voorbereidingen was. Toen ik jong was hadden we 4 hibachi bbq’es ingebouwd in een bbq tafel, dit is later een rvs tafel geworden welke ik heb omgebouwd naar een rvs bbq en in mijn bbqclasses en workshops gebruikt kan en mag worden voor direct grillen op hoge temperatuur. Verder is het de groothandels regelmatig bezoeken en je laten inspireren door de nieuwste zaken. Beurzen bezoeken in binnen en buitenland

Waar kunnen we je vinden?
De werkplek en locatie zijn gekozen voor een landelijke omgeving waar we genoeg ruimte hebben om onszelf te ontplooien. De overkapping is ca 9×4,5 mtr en er zijn werkruimtes en natte ruimtes binnen, werkruimte met werktafels deze ruimte is ook ca 9 x 5 mtr. de locatie ligt op olen 9, dat is op de grens van Nuenen en Breugel. Bij de locatie is ook een bbq shop.

Welke (bbq)tools gebruik je?
De tools die ik gebruik zijn Big green egg en Primogrill beide Amerikaanse keramische grills. Het grote voordeel van de grills is het (NASA) keramiek, de dichtheid van het (NASA) keramiek is bij beide hetzelfde en zeer dicht, wat het voordeel heeft dat men minder brandstof nodig heeft om de bbq warm te houden en dat er weinig vocht uit het product kan ontsnappen wat ten goede komt aan de malsheid van het te bereiden product. Ik gebruik verschillende accessoires zoals: houten planken, pizzastenen, hooi, rvs standaards en bierblikjes.