Omdat wij je graag kennis wil laten maken met de bereiding van voedsel op de keramische Barbecues, is mijn hobby uitgegroeid naar het professioneel geven van workshops op uw locatie of op een barbecue locatie in Son en Breugel. Om regelmatig met nieuwe recepten te kunnen komen, verander ik recepten jaarlijks. Het najaar en begin van het nieuwe jaar gebruik ik om inspiratie op te doen en recepten en gerechten aan te passen. Als het een succes is, dan gebruik ik deze recepten tijdens private dining, barbecue workshops of bbq-classes. Daarna worden ze opgenomen in de workshop mogelijkheid. Niet alleen de gerechten worden door mij getest, ook nieuwe materialen ondergaan een grondige test, zodat ik de cursisten kan leren om hiermee te werken. Dit jaar 2024 zijn de Keramische barbecues: 2 Primogrills & 1 Big Green Egg grondig onderhouden zodat ze in het voorjaar er weer piekfijn uit zien voor komend seizoen.
Wie ben ik: Mijn naam is Egbert en ben met keramisch barbecueën begonnen een jaar of 20 geleden en heb mezelf gespecialiseerd in geven van barbecue workshops (BBQ-classes) Clinics & Live catering bij feesten en of partijen. Ik gebruik de keramische Barbecues (Primogrill en/of Big green egg, BGE).
Mijn favoriete vleessoorten zijn er eigenlijk niet maar ben op meerder markten thuis, ik gebruik biologisch rundsvlees, kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees gevogelte en wild. De voorkeur gaat uit naar duurzame producten die op een natuurlijke en biologische wijze hun smaak verkregen hebben, we kijken zeker naar het welzijn van het dier. We werken veelal met houten planken, suikerriet bordjes, lepels en houten vorkjes. (deze producten zijn milieu vriendelijk en morgen derhalve in de groencontainer, na 30 dagen is het compost, alles voor een beter milieu), er wordt ook veel aandacht besteed aan de bij-grechten die nagenoeg bij elk gerecht aanwezig zijn, zoals groentes, wortels, zoete aardappelen, seizoen groentes als witte asperges en bieten. De kruidenmengsels of Rubs (zo worden ze ook wel genoemd) die we gebruiken komen van de groothandel en variëren met enige regelmaat, ze zijn wel allemaal zout en suiker loosen met verse kruiden (rozemarijn, tijm, salie, dille, peterselie etc…) daarnaast werken we ook daar waar nodig met natte kruiden mengsels van Bresc.
Of het nu vlees, vis of vegetarisch is maakt in mijn workshops niet uit. Er kan met u een gewenst menu besproken worden indien gewenst. “De klant en zijn wensen staan centraal in mijn workshops of catering activiteiten.” Mijn voorkeur gaat uit natuur en biologische producten. De schaaldieren, vis en groentes worden betrokken bij de exclusievere groothandels. De proteïne komt van de importeur of restaurant groothandels. bij elke klus wordt het product ruim van te voren geselecteerd en ga ze dan ook derhalve zelf selecteren en inkopen. Kwaliteit staat bij mijn zeer hoog in het vaandel en dat merkt de klant tijdens de workshop of catering. Uw event is echt anders dan dat u normaal verwacht van een barbecue bedrijf.
Van normale aardappel t/m exotisch fruit en van een makreel schol tot mooie AAA+ tonijn, van garnalen tot kreeft niets is te gek.
Onder barbecueën versta ik alles wat op de BBQ bereid kan worden. Of het nu slow-cooking, grillen, koud of warm roken, sousvide op de BBQ, crevice, reversed searing of caveman style grillen is, het kan zo gek niet zijn of er zijn talloze recepten voor deze manieren van bereiden.
de whisky’s welke geschonken worden komen uit verschillende landen en variëren mee met het menu. We willen met whisky een synergie creëren met als doel 1+1=3.
Prijs whisky tasting vanaf € 27,50 pp
Voorbeeld:
Zalm & Dalwhinnie 15
Bierkip & Speyburn 10
Varkensprocureur & Oban 14
Rundsvlees & Ardbeg AN OA
Dessert & Glenmorangie Lasanta 12
Tasting vanaf 8 personen en maximaal 16 personen