Bij deze zomer vakantie BBQclass of barbecue workshop wordt een menu bereid van 6 gangen die we gezamenlijk bereiden en nuttigen. Omdat het grillen van producten wat meer de oermens in ons naar boven te halen gebruiken we zelden bestek en borden. We wassen onze handen regelmatig en gebruiken de vingers als bestek en houtenplanken als gemeenschappelijk bord.
Bij de zomer vakantie BBQ workshop moet men denken aan de volgende soorten van gerechten, gevogelte, vis, rund -en varkensvlees. Bij elk gerecht wordt ook een groente gerecht bereid zodat er een menu ontstaat. Hier worden de seizoen groentes van het jaargetijde verwerkt en gecombineerd zodat er een mooi resultaat ontstaat. Tijdens deze avond/middag zijn de frisdrankjes inbegrepen en staan ze in de koelkast tot jullie beschikking.
Tijdens de zomer vakantie BBQ workshop gaan we als volgt te werk, eerst stel ik me aan jullie voor wie ik ben, wat de workshop inhoud en wat we er samen van verwachten, we steken 1 of 2 keramische bbq’s aan (Big green egg en Primogrill). We werken met meestal 2 verschillende soorten bbq’s. Als dat de bbq’s branden gaan we, indien er interesse is, bij barbecueplein in de schuur kijken om zo eventueel meer uitleg te geven over wat voor soort bbq’s er zijn en de soorten houtskool.
Het menu (voorbeeld) zou uit de volgende gerechten kunnen bestaan:
Amuse vd chef: Bijv. EscaBeche of Ceviche van Tonijn/Zalm
Voorgerecht 1: Flamkuchen, kippedijen of en vegetarisch voorgerecht
Voorgerecht 2: Zeebaars of gelijkwaardig met zeekraal
Voorgerecht 3: Zalm (op 3 manieren mogelijk) met witte of groene asperges
Hoofdgerecht 1: Kalfs entrecote of ribeye met seizoensgroente en een olie achtig sausje (een zelfgemaakte soort van chimichurri)
Hoofdgerecht 2: diamanthaas, Staartstuk, bavette, met zoete aardappel en zelf gebakken brood
Dessert: hier hebben we meerdere mogelijkheden, iets met banaan, chocolade en carmelsaus, appel, stroopwafel etc…
Het menu kan veranderen en wordt per seizoen aangepast (indien we alleen mannen hebben kunnen we er ook een grote stukken vlees workshop van maken)