Barbecue Class of Workshops (boekbaar vanaf 8 personen of in overleg)

DSC_0058

WIE ZIJN WIJ?

Omdat ik je graag kennis wil laten maken met de bereiding van voedsel op de keramische BBQ’s, is mijn hobby uitgegroeid naar het professioneel geven van workshops op uw locatie of op een barbecue locatie. Om regelmatig met nieuwe recepten te kunnen komen, verander ik recepten en laat mijn thuisfront fungeren als testpanel. Als het een succes is, dan gebruik ik deze recepten tijdens private dining, barbecue workshops of bbq classes. Daarna worden ze opgenomen in de workshop mogelijkheid. Niet alleen de gerechten worden door mij getest, ook nieuwe materialen ondergaan een grondige test, zodat ik de cursisten kan leren om hiermee te werken. Dit jaar 2019 zijn alle barbecues vernieuwd, ik ruil ze elk 2 jaar in voor de nieuwste, nu beschikken wij over de volgende barbecues, Primo Grill uit de USA en Big green egg uit de USA.

VLEES, VIS OF VEGETARISCH

Of het nu vlees, vis of vegetarisch is maakt in mijn workshops niet uit. Er wordt met u een gewenst menu besproken en kan ook anders zijn dat de workshops die hier staan uitgeschreven. Ik heb geen voorkeur in de goederen welke wij gaan gebruiken maar voor vlees wordt wel vaak Kalfsvlees gebuikt dit omdat het niet vaak gegeten wordt maar een hele mooie malse textuur heeft en omdat Vitelco een van mijn sponsoren is. De schaaldieren, vis en groentes worden betrokken bij de exclusievere groothandels, hier heb je namelijk veel keus.

Van normale aardappel t/m exotrisch fruit en van een scholletje tot mooie bluevin tonijn. Ik heb een vegatarisch class uitgeschreven, maar vaak worden deze gerechten meegenomen in de normale worshops. Onder barbecueën versta ik alles wat op de BBQ bereidt kan worden. Of het nu slow-cooking, grillen, koud of warm roken, sousvide op de BBQ, ceviche of reversed searing is, het kan zo gek niet zijn of er zijn talloze recepten voor deze manieren van bereiden. Mijn favoriete vleessoorten zijn striploin, ribeye, longhaas, rundersukade, ribben en wild. Het wild kan Amerikaans, Australisch, Iers, Zuid-Amerikaans of Nederlands zijn. Onze voorkeur gaat uit naar duurzame producten die op een natuurlijke wijze hun smaak verkregen hebben.

Bbqclass/workshop vegetarisch € 75,00 (vanaf 8 pers. boekbaar)

  • Aubergine en Haloumi
  • Vegatarische flammkuchen
  • Kopje seizoensgebonden soep met gebarbecuede groentes
  • Groentemix van de bbq ca 4-5 soorten
  • Portabello gevuld met prei, truffel en crème fraîche
  • Met brie gegratineerde ratatouille, brood en sla
  • Dessert van de bbq

Bbqclass/workshop vlees € 80,00 (vlees op verschillende bereidingen, vanaf 8 pers. boekbaar)

Kolen en bbq’s kiezen (green egg, primo, RVS open vuur, kogel BBQ met deksel)

  • Ezeltje grillen op de bbq
  • Barbecuen van kalfsmuis (een warme carpaccio van snijden met een truffelmayonaise)
  • Cave-man style grillen van longhaas met een chimichurri sausje (eigen stijl)
  • Flame-grillen van picanha met zoete aardappel
  • Culinair grillen van bavette met seizoensgroenten (met de chimmichurri eigen stijl)
  • Dessert van de bbq

Bbqclass/workshop beginners (direct & indirect bbq’en) €70,00 (boekbaar vanaf 8 pers. of via open inschrijving zie agenda)

De bbq’s aansteken met verschillende soorten houtskool en houten wokkels

  • Kippedijen met op een stokbroodje met bbq saus
  • Tijger garnalen met bosui
  • Zelf hamburger maken
  • Opgerolde varkens procureur
  • Kalfsstaartstuk gegrild met zoete bataat
  • Dessert van de bbq (is seizoens afhankelijk)

Bbqclass/workshop gevorderden €75,00 (boekbaar vanaf 8 pers.)

grillen met 2 verschillende samenstellingen en 2 soorten houtskool.

  • Amuse van de chef
  • Warm roken van zalm op de ceder houten plank (met seizoensgroente)
  • Biercan chicken (met bataat)
  • Reverse searing kalfsribeye (met groentes)
  • Grillen van bavette met bijpassende seizoensgroenten
  • Dessert van de bbq veranderd met seizoen mee

Bbqclass/workshop vis en schaaldieren €110,00 (boekbaar vanaf 8 pers.)

Fruit de mere met oesters, gamba’s, kokkels, scheermessen, mosselen en kreeft van de bbq

Zeebaars en gekarameliseerde witlof

Gerookte zalm ceviche bereid en seizoensgroenten

Tonijn met een wasabi crunch, groene asperges en zeekraal

Dessert van de bbq